Масштабна енергетична криза охопила південні регіони Росії та окупований Крим

Електричні лінії зруйновані негодою
Електричні лінії зруйновані негодою

На півдні Росії постійно загострюється криза з енергопостачанням, яка впливає на багато регіонів і міст. Це призводить до вводу обмежень у подачі електроенергії.

У Ростовській області тимчасово відключають електропостачання, такі ж заходи прийняли і в Ставропольському краї.

У Краснодарі відбувається графік аварійного відключення електроенергії, який триватиме принаймні до 21 липня. У Геленджику понад 100 вулиць залишилися без світла. Обмеження подачі електрики також стосуються мікрорайонів Товстий Мис, Катерининський, Парус у місті і сіл Дивноморське і Архіпо-Осипівка.

У Новоросійську через проблеми з електропостачанням деякі мешканці втратили не тільки світло, але й воду. Також аварійне відключення електроенергії зафіксували в Майкопі (Адигея).

Проблеми з електропостачанням не обійшли Дагестан, де також введено тимчасові обмеження подачі електрики.

На окупованих територіях Криму ситуація також не краща. У центрі окупованої Ялти сталася аварія, що призвела до відключення електропостачання. Ремонтні роботи можуть зайняти багато годин.

У Севастополі влада змушена вжити екстрених заходів. Весь міст перебував без світла на 10 хвилин, в тому числі освітлення доріг. Графік відключення електроенергії діє у різних районах міста з 17 липня. 19 липня планується обмежити подачу електроенергії на понад 25 вулицях протягом півтори години.

Поява тривожних повідомлень у соцмережах та місцевих каналах зв'язку ускладнює ситуацію. 19 липня 2024 року поширювалася інформація про аварію на Ростовській АЕС, яка можливо спричинила витік радіації. Однак ця інформація ще не підтверджена.

Енергетична криза на півдні Росії поширюється, що ускладнює життя місцевого населення. Влада намагається вирішити проблему, однак поки що стабільне енергопостачання в регіоні не досягнуто.

Читайте також