Матір Тереза бачила найбільшу загрозу миру в світі в абортах

Матір Тереза бачила найбільшу загрозу миру в світі в абортах

Ідеюція іншої людини не дає миру Мати Тереза була нагороджена Нобелівською премією миру у 1979 році за свою допомогу страждаючим. Вона прийняла багато міжнародних доручень, у тому числі візит до Лівану в 1982 році на прохання Папи Іоанна Павла II. Однак вона уникала політичної діяльності до цього моменту. Вона виступала на Генеральній Асамблеї ООН в 1985 році, коли організація відзначала своє 40-річчя. Вона відкрила перший церковний притулок для хворих на СНІД у Нью-Йорку. У 1988 році орден Матері Терези заснував відділення в Москві та Єревані.

Багато людей критикували її позицію з приводу абортів і методів контролю народжуваності. Вона вважала аборти найбільшою загрозою для миру, оскільки вони, на її думку, є війною та вбивством матір'ю. Вона також критикувала фемінізм, закликаючи жінок будувати міцні сім'ї та давати чоловікам можливість здійснювати своє призначення.

Агнеса Гонджа Бояджу народилася 27 серпня 1910 року в Албанії. Вона вступила в монашій чин "Ірландські сестри Лорето" і отримала ім'я Тереза. Вона працювала в Калькутті, де заснувала спільноту милосердя, яка надавала допомогу бідним і хворим. Орден поширився за межі Індії і на сьогоднішній день має відділення в 111 країнах світу. Мати Тереза померла у 1997 році, а в 2003 році її беатифікували Католицькою Церквою. Вона була зарахована до лику святих у 2016 році.

Читайте також: