"Ми маємо наш біль і розчарування перетворити зі слабкості на силу" - група "Першого грудня" звернулась до українців

Ініціативна група "Першого грудня" звертається до українців

У році 2023 багато українців почувають розчарування. Уявлення про швидку перемогу розтрощені реальністю війни. Надія і віра зникли. Але без них ми не зможемо вижити. Це повідомляється на сайті групи.

Перехід з точки А до точки Б виявився складним завданням. Координати точки Б залежать від нашого психологічного стану. Якщо ми не усвідомлюємо цього, ми стаємо безсилі глядачами подій, і попадаємо в пастку помилок.

Недоліки нашого суспільства можуть стати нашою силою у правильних умовах. Українське військо стало сильнішим завдяки ініціативі командирів на фронті. У нашому суспільстві є елементи самозабезпечення, такі як громадські організації, волонтери та медики.

Ми повинні вірити в світле майбутнє. Україна має великий потенціал. Щоб змінити майбутнє, ми повинні долучитись до боротьби. Ми повинні перетворити наше розчарування в силу і використовувати його як урок. Ми повинні зрозуміти, що перемогу можна досягти тільки активною особистою участю в боротьбі.

Ініціативна група "Першого грудня"

Ольга Айвазовська, Оля Гнатюк, Володимир Єрмоленко, Євген Захаров, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович, Олександра Матвійчук, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Група "Перший грудень" - це об'єднання інтелектуалів та громадських діячів, створене в 20-ту річницю референдуму за незалежність України. Вона пропонує базові принципи для об'єднання українського народу та Хартію вільної людини, яка визначає цінності суспільства.

Група проводить національні круглі столи з експертами, журналістами, правозахисниками та громадськими діячами.