"Ми вже захищаємо євроатлантичний простір" ‒ Кулеба розповів про вступ України у НАТО

Україна вже стала невід'ємною та суттєвою частиною та донором системи безпеки НАТО.

Залишилось лише формалізувати те, що давно стало фактом, розповів в інтерв'ю чеському виданню Denik.cz міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми захищаємо євроатлантичний простір і стаємо найпотужнішою військовою силою на східному фланзі НАТО", ‒ сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, нині важко уявити ефективний захист євроатлантичної безпеки без України та її військового потенціалу.

"Переконані, що необхідно якнайшвидше формалізувати те, що вже давно стало фактом: Україна є невід'ємною та значущою частиною євроатлантичної спільноти, що значно зміцнює колективні можливості НАТО та обороноздатність Альянсу", ‒ наголосив Кулеба.

Він також зазначив, що повноправне членство в НАТО "відкриє нові можливості для України та держав-членів Альянсу". На думку Кулеби, вступ України у НАТО ‒ це паралельний шлях, який потрібно вирішувати окремо від вступу у ЄС.

Україна та її Збройні сили уже фактично приєдналася до НАТО. Хоча формально країна поки не стала членом Альянсу. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, ЗСУ вже мають зброю зразків НАТО та "розуміння того, як її використовувати".

Колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що Захід має надати Україні бойові літаки. Він виступає за передачу Києву польських винищувачів МіГ-29 та американських F-16

Читайте також: