МіГ-29 для України: Дуда розповів про нюанси поставок

Уряд Польщі передаватиме Україні літаки МіГ-29 поступово.

Спочатку поповнить власний парк літаків. Про це розповів президент Польщі Анджей Дуда під час прес-конференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Зараз ми відправляємо Україні літаки МіГ-29. Ймовірно, ми ці літаки, те що в нас ще залишилося, поступово будемо передавати з наших ресурсів. Однак ми це будемо робити в міру того, як ці ресурси будуть поповнюватися новими літаками стандартів НАТО, які ми купуємо для польської армії", - заявив він.

Дуда додав, що йдеться про літаки FA-50, які Польща закупила у Південної Кореї. Перші винищувачі, за його словами, надійдуть до Польщі влітку.

Польський президент повідомив, що США також передадуть Польщі винищувачі F-35. Їхнє виробництво, додав Дуда, вже почалося.

Раніше Польща вже передала Україні чотири МіГ-29.

Рішення щодо поставок винищувачів F-16 на засіданні комісії "Україна НАТО" ухвалено не було. Питання обговорюватимуть із політичним керівництвом країн.

Рішення буде ухвалено, однак це займе час, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу за підсумками засідання комісії "Україна - НАТО" в Брюсселі.

Він запевнив, що аргументи щодо тривалості і складності надання Україні західних літаків вже розвіяні.