Міграційна служба прийняла рішення щодо скандального екссудді Львова з паспортом Росії

Державна міграційна служба України призупинила розгляд питання щодо позбавлення екссудді Верховного суду Богдана Львова громадянства України через виявлення його паспорта РФ. Таке рішення було прийняте з посиланням на "конфіденційність" інформації. Про це повідомляють "Схеми".

"Ми неодноразово зверталися до Державної міграційної служби, і от остання відповідь була про те, що такий розгляд припинено. На мій погляд, це означає, що вони не можуть довести добровільність набуття громадянства - як підставу для припинення українського громадянства", - заявив Львов.

7 грудня під час судового засідання у справі щодо поновлення Львова на посаді судді, стало відомо про зупинення розгляду цього питання. Згідно з документом, представленим Львовим до суду, Державна міграційна служба повідомила йому про припинення розгляду його позову про поновлення на посаді судді.

Заступник керівника Офісу президента Олексій Дніпров відповів, що не пам'ятає, чи отримувала Комісія листа від Державної міграційної служби і порадив звернутися до Офісу президента з цим запитом.

Служба безпеки повідомила про можливе громадянство РФ у Львова

3 жовтня 2022 року Служба безпеки України повідомила Верховний суд про можливе громадянство Росії у Львова, що призвело до його відрахування зі списку суддів Верховного суду. Проте на суді представник СБУ заявив, що наразі не проводяться перевірки щодо факту отримання громадянства Росії Богданом Львовим.

7 жовтня 2022 року петиція на сайті президента про позбавлення Львова українського громадянства набрала 25 тисяч підписів. Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, доручивши Комісії з питань громадянства при Офісі президента перевірити наявність підстав для припинення українського громадянства Богдана Львова. Про результати розгляду питання не повідомлялося ні в Офісі президента, ні в Державній міграційній службі.

Суддя Євгеній Аблов - фігурант скандалів

Головуючий у справі Львова суддя Євгеній Аблов відомий низкою скандальних рішень. Він зобов'язав спецпризначенців розігнати активістів Майдану, визнав законну схему закупівлі "рюкзаків Авакова" і допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання. Також він поновив на посаді ректорку медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову. Участь судді Аблова у "плівках НАБУ" свідчить про корупцію в суді і Державній судовій адміністрації.

Розслідування щодо Львова

Розслідування проєкту "Схеми" стверджує, що Львов має не лише українське, а й російське громадянство. Журналісти зазначають, що в 2017 році, коли він брав участь у конкурсі на посаду судді, він не зазначив у анкеті наявності громадянства РФ, але це не відповідає дійсності. Також була виявлена квартира на Ленінградському шосе в Москві, яку володіють теща і дружина Львова. Суддя мав частку в цій квартирі, але передав права на неї дружині за дарувальним договором, укладеним у 2012 році.

Верховний суд обмежив Львову доступ до державної таємниці.