Міненерго звернулося до українців на тлі масованих атак

Заклик не розповсюджувати інформацію про атаки Росії

Міністерство енергетики України закликало громадян не розповсюджувати важливу інформацію про стан енергетичної системи під час масових атак Росії. У зверненні до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, компаній, ЗМІ, експертів та простих українців зазначено, що розголошення такої інформації може бути небезпечним, оскільки російська розвідка активно працює з відкритими джерелами.

У зверненні також закликають не розголошувати докладну інформацію про наслідки ударів, не називати конкретні об'єкти попадань, не надавати деталі про об'єкти та місцевості. У Міненерго попереджають, що така інформація становить велику загрозу, тому її необхідно утримувати від ворога.

  • не озвучувати публічно докладну інформацію про наслідки ударів;
  • не називати конкретних об'єктів попадань;
  • не надавати деталі про конкретні об'єкти та прив'язки до місцевості;
  • не уточнювати кількість влучень та місця влучень;
  • не надавати інформацію у конкретних цифрах та показниках.

Зазначається, що потрібно уникати надання ворогові цінної інформації, яку він може використовувати для планування нових атак і координування своїх дій.

Масована комбінована атака росіян нанесла удари по енергетичних об'єктах України, зокрема тепловим і гідроелектростанціям у центральному та західному регіонах країни.