Міноборони Франції оприлюднило список наданого Україні озброєння

Франція проводить інвентаризацію поставленої військової техніки Україні

У Міністерстві оборони Франції повідомили, що зараз проводиться перевірка та підрахунок поставленої Україні військової техніки.

За даними відомства, з початку війни Франція надала Україні обладнання й матеріали, які адаптовані до умов українських збройних сил. Ці поставки мають на меті забезпечити повний потенціал, не послаблюючи французьку армію, та запобігати ескалації війни.

За таблицею з 50 пунктів видно, що Україна отримала захисне спорядження, засоби зв'язку, озброєння та безпілотні апарати. Ці дані актуальні станом на 31 грудня 2023 року.

Серед пріоритетних напрямків підтримки Києва, Франція поставила дві установки Crotale NG, шість ПЗРК Mistral, одну систему SAMP/T.

Також зазначено, що Україна отримала радар CM200 та ракети SCALP.

Крім того, Франція передала ЗСУ 30 самохідних артилерійських установок Caesar, шість гаубиць TRF1, чотири реактивних системи залпового вогню та 10 120-мм мінометів. Також було поставлено 30 тисяч снарядів. У списку протитанкових систем є 1002 гранатомети AT4 і три ПТРК Milan.

Наприкінці 2023 року Франція поставила Україні 38 легких колісних танків та 250 бронеавтомобілів з озброєнням або у санітарній конфігурації, а також 120 позашляховиків і шість вантажівок. Для AMX10 RC було поставлено 9 тисяч боєприпасів.

Також Україна отримала 160 безпілотників для розвідки та 10 пристроїв для виявлення дронів.

Серед стрілецької зброї відзначено 55 кулеметів калібру 7,62 мм, 560 кулеметів калібру 12,7 мм, а також 1 тисячу гвинтівок Famas та 20 снайперських гвинтівок.

Джерело: УНН