Міноборони підтвердило удари західною зброєю по установках С-300 та С-400 на території Росії

Міноборони підтвердило удари західною зброєю по установках С-300 та С-400 на території Росії

Україна завдала ударів по російським зенітним ракетним комплексам С-300 і С-400

Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони нанесли удари по російським зенітним ракетним комплексам С-300 і С-400, що знаходилися на території Росії.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін під час прес-конференції 9 червня.

Згідно з його словами, 1 червня українські військові використали артилерійські установки західного зразка для знищення та пошкодження російських комплексів протиповітряної оборони.

"Дозвіл від західних партнерів на застосування іноземного озброєння для знищення військових цілей на території РФ - дуже серйозний крок уперед. Сили оборони України продемонстрували, що подібна бойова операція є цілком можливою", - сказав він.

Спікер Міноборони наголосив, що російські зенітні керовані ракети С-300 протягом останнього тижня не завдали масованих ударів по Харкову.

Лазуткін пов'язав це з застосуванням західної зброї за цілями на території Росії у відповідь на терор проти цивільного населення Харківської області.

31 травня РФ атакувала ракетами С-300 та С-400 Харків. Внаслідок цього загинули 3 особи, а 23 отримали поранення.

Рано-вранці 1 червня, близько 5:00, російські війська завдали ракетного удару по житлових будинках у місті Балаклія Ізюмського району на Харківщині. Там поранення отримали 12 людей, 8 з яких - діти.

Читайте також: