Міноборони заробило на переробці золота та срібла зі знищеної техніки ворога: сума

Золото та срібло зі знищеної техніки
Золото та срібло зі знищеної техніки

Міністерство оборони повідомляє, що на майданчиках знищеної в ході бойових дій військової техніки та у визначених військових частинах Збройних сил України зібрано 1000 тонн металобрухту з дорогоцінними металами.

За даними Міністерства, серед цього металобрухту виявлено 100 кг золота, 1900 кг срібла та 25 кг платини. Його переробляють спеціалізовані приватні переробні підприємства за участю Міністерства оборони.

Начальник Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна Олег Коваль повідомив, що за сім місяців 2024 року Міністерство отримало 24,7 млн грн від переробки дорогоцінних металів. До кінця року планується отримати ще не менше 18 млн грн.

Кошти, отримані від реалізації дорогоцінних металів, розподіляються згідно нормативів Національного банку України: 80% для золота та платинових металів і 50% для срібла спрямовуються до державного бюджету, а решта 20% та 50% відповідно залишаються на спеціальному фонді Міністерства оборони та використовуються для потреб Збройних сил.

Читайте також