МЗС України рішуче відкинуло ідею тимчасової окупації частини території

Фото МЗС України промовляючої на прес-конференції
Фото МЗС України промовляючої на прес-конференції

Міністерство закордонних справ України виступило з офіційною заявою стосовно чуток про можливість тимчасового залишення під окупацією частини української території. У коментарі, опублікованому 24 вересня 2024 року, МЗС заявило про неприпустимість таких пропозицій.

Міністерство наголосило, що виведення російських окупаційних військ з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів є обов'язковою умовою Формули миру Президента Володимира Зеленського. За думкою МЗС, ця формула є запорукою "всеосяжного, справедливого та довготривалого миру" не тільки для України, а й для всієї Європи та світу.

"Не може бути половинчастих рішень коли йдеться про людські життя, свободу, спільні цінності, справедливість за російські злочини, відновлення міжнародного миру та безпеки", - наголошується у заяві.

МЗС застерігає, що тимчасові рішення не зупинять війну, а лише відтермінують її.

Міністерство закликало міжнародну спільноту об'єднатися для реалізації Формули миру та посилити тиск на Росію, щоб змусити її до "справедливого миру, звільнення територій України та поваги до міжнародного права". МЗС ділиться переконанням, що цей сценарій є реалістичним і його можна здійснити за спільних зусиль.

Нагадаємо, Петр Павел заявив, що ані Україна, ні Росія не досягнуть максимальних цілей у війні.

Читайте також