На Харківщині росіяни влучили у готель, посилили обстріли Луганщини: ситуація в регіонах

За даними обласних державних адміністрацій станом на 9.00 сьогоднішнього ранку, ситуація в регіонах виглядає наступним чином.

Чернігівщина

За останню добу на Чернігівщині було зареєстровано дев'ять обстрілів (17 вибухів). Ворог обстрілював Новгород-Сіверський та Корюківський райони, використовуючи міномету та 3 дрони FPV. Також унаслідок одного з обстрілів були пошкоджені лінії електропередачі в прикордонному селі Семенівської громади. Інформація про втрати серед місцевого населення або інші пошкодження інфраструктури поки що недоступна.

Сумщина

Протягом ночі російські збройні формування вдарили два прикордонні населені пункти та Шалигинську та Есманьську громади. Загалом, протягом доби було зареєстровано 51 обстріл та 289 вибухів по території Сумської області. У результаті обстрілів у Білопільській громаді пошкоджено два приватних будинки та господарське приміщення, а в Середино-Будській громаді поранені 3 особи, пошкоджений автомобіль та сіновал. Також ворожбянська громада зазнала пошкоджень внаслідок обстрілу з артилерії та РСЗВ, в результаті чого загинула одна людина, 2 отримали поранення, та зруйновано п'ять будинків та інфраструктуру.

Запорізька область

За минулу добу війська Російської Федерації нанесли 81 удар по 16 населених пунктах області. Окупанти здійснили 5 РСЗВ-обстрілів Новоіванівки та Роботиного, 16 обстрілів з бойових установок і 3 авіаційні удари. Загалом, пошкоджено кілька житлових будинків та інфраструктуру, але з постраждалими на щастя без постраждалих.

Дніпропетровщина

Учора ворожа артилерія чотири рази обстріляла Нікопольщину. У результаті обстрілів було пошкоджено агропідприємство, 9 приватних будинків, 3 господарські споруди, газопровід та лінію електропередач. Щасливо, люди вижили. Вночі спостерігалася тиша.

Харківщина

Приблизно 20 населених пунктів Харківщини зазнали артилерійських та мінометних обстрілів. Також було зафіксовано авіаудари. Зокрема, у Золочеві Богодухівського району було зруйновано готель і загинув двомісячний хлопчик, а 3 жінки були поранені. Було також пошкоджено кілька житлових будинків, цивільну інфраструктуру та автомобілі.

Луганщина

На Луганщині російські окупанти застосовували артилерійський обстріл проти Невського та Білогорівки, майже не припиняючи обстрілу. Відбулися авіаудари аеродромів. Однак, ворожі атаки не були успішними.

Донеччина

Авдіївка, Покровськ, Первомайське, Рівне - це населені пункти, які були під обстрілом окупантів. Зазнані певні пошкодження в інфраструктурі і об'єктах муніципального призначення, але, на щастя, без постраждалих.

Миколаївщина

Минулого дня по Очаківській громаді спостерігалося артилерійські обстріли. Крім того, під ворожими обстрілами опинилася Куцурубська громада. На щастя, унаслідок обстрілів ніхто не постраждав.

Херсонщина

Упродовж дня ворожі сили здійснили 16 обстрілів по області, зокрема 4 обстріли спрямовано на місто Херсон. Внаслідок обстрілів було пошкоджено місцеву інфраструктуру. Водночас, в центральній частині Херсона ворог обстріляв легковий автомобіль, що призвело до його згоріння. Під час гасіння пожежі в авто були виявлені тіла двох загиблих чоловіків. Також було поранено одну особу. За добу внаслідок воєнних дій загинуло 5 людей, а одна особа була поранена.

За ці доби противники здійснили 126 бойових зіткнень, з них 7 ракетних ударів, 35 авіаційних ударів і 90 обстрілів. У результаті ворожих атак постраждали як військові, так і цивільне населення.