На кількох напрямках точаться позиційні бої, «найгарячіше» під Авдіївкою: аналіз ISW

Російські військові намагалися провести атаку на правий берег Херсонської області, а також просунулися на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжують адвансуватися

13 березня на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривали позиційні бої. Бої відбувалися на північний схід від Куп'янська, на північний захід від Сватового та на захід від Кремінної. Також на південь від Кремінної були зареєстровані бої біля Тернів та Ямполівки.

На Бахмутському напрямку 13 березня також відбувалися бої. Однак жодних змін у лінії фронту на цьому напрямку не зафіксовано. Є деякі повідомлення, що російські війська вже захопили позиції біля залізничної станції у Кліщіївці, однак ці повідомлення не підтверджені.

Війська РФ також просунулися на північний захід і південний захід від Авдіївки. Згідно з геолокаційними знімками, опублікованими 12 березня, окупанти вже зайняли східну околицю Бердичіва та просунулися по вулиці Першотравневій у Первомайському.

13 березня також відбулися бої на захід і південний захід від Донецька, але жодних змін у лінії фронту на цьому напрямку не зафіксовано.

На адмінкордоні Донецької та Запорізької областей також тривали бої, але зміни у лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Також тривають бої на заході Запорізької області, але жодних змін у лінії фронту не зафіксовано.

Раніше було повідомлено про те, що доставка озброєння та іншої допомоги Україні буде проведена за розробленими маршрутами та швидко.