На Одещині збільшили посівні площі динь та кавунів

Зростає посівна площа динь та кавунів
Зростає посівна площа динь та кавунів

У Одеській області збільшили посівні площі кавунів і динь

У 2024 році в Одеській області посівні площі кавунів збільшилися на 108,7%, а посівні площі динь – на 111,1% порівняно з минулим роком.

"Враховуючи ситуацію, що склалася в Херсонській області, як основному постачальнику кавунів, сільгосппідприємства Одеської області у 2024 році збільшили посівні площі баштанних культур (у порівнянні з 2023 роком) на 109,4%, у тому числі: кавунів – на 108,7%, динь – на 111,1%", - повідомили Департаменті аграрної політики та продовольства Одеської ОВА.

Загальна площа баштанних культур у 2024 році становить 3,5 тис. га (у 2023 р. – 3,2 тис. га).

Основні райони Одеської області, де вирощуються баштанні культури, - Одеський, Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський райони, які переважно мають зрошення.

За даними ОВА, в області планується зібрати врожай баштанних культур більше, ніж у минулому році. Погодні умови наразі сприяють цьому: дощі сприяли росту рослин, а сильна спека сприяє їхній дозріванню, - додали у департаменті.

Цього року сезон кавунів на Одещині розпочався на два тижні раніше. Зараз середня ціна кавунів на ринку складає: гуртом – 11 грн/кг, роздрібно – 15 грн/кг, а динь – 50-55 грн/кг, повідомили у департаменті.

Джерело: Укрінформ

Читайте також