На островах Тайваню перебуває американський спецназ – ЗМІ

Американський спецназ знаходиться на віддалених островах Тайваню

Міністр оборони Тайваню, Чіу Куо-Чен, підтвердив, що американський спецназ знаходиться на віддалених островах Тайваню. Ця присутність є "можливістю навчання" для тайванських збройних сил.

Чіу Куо-Чен зробив це заяву у відповідь на повідомлення ЗМІ про тренування американського спецназу, відомого як "зелені берети", тайванських військ на островах. Він також додав, що присутність США має допомогти Тайваню виявити будь-які слабкі місця у національній обороні.

Розгортання американського спецназу на островах було підтверджено відповідно до законів США про національну оборону.

Вибори президента Тайваню та відношення Китаю

На виборах президента Тайваню переміг прихильник незалежності острова Лай Цінде. Він є найбільш протирічливим кандидатом для китайської влади в Пекіні. Лай Цінде заявив про своє прагнення захистити Тайвань від загроз та шантажу з боку Китаю.

Уряд Китаю вважає тайванське питання внутрішньою справою КНР. Вони підкреслюють, що Тайвань є частиною Китаю, незалежно від будь-яких змін, які відбуваються на острові.

Конфлікт та протягом політичного напруження

Недавно міністерство оборони Тайваню було заявлено про виявлення 57 китайських літаків і 4 військово-морських суден під час їхньої діяльності навколо острова. Зокрема, 28 літаків влетіли в зону протиповітряної оборони Тайваню. Це демонструє наявність конфлікту та політичного напруження між Тайванем і Китаєм.