На Полтавщині пролунав вибух

Оголошено повітряну тривогу в Україні через вибухи

Ввечері 28 лютого у різних областях України була оголошена повітряна тривога через звук вибуху, який був почутний в Миргородському районі Полтавщини. Про це повідомив голова ОВА Філіп Пронін. Втім, жодних пошкоджень та постраждалих на території області не було фіксовано.

«Ворог продовжує атакувати Полтавщину. Звук вибуху чули у Миргородському районі. Проте влучань на території області не зафіксовано. Ніхто не постраждав. Вкотре нагадую, що безпека - це найголовніше», - підкреслив Пронін.

Нагадаємо, що увечері 28 лютого у Києві та деяких інших областях в країні також оголосили повітряну тривогу через наявність ракетної загрози.

Протягом ночі з 27 на 28 лютого російські окупаційні війська атакували Україну за допомогою керованих ракет С-300, доставлених з окупованої Донеччини, а також безпілотників-камікадзе типу «Шахед», які стартували з території Приморсько-Ахтарськ в Росії. Завдяки засобам протиповітряної оборони ЗСУ, всі безпілотники-камікадзе були знищені.

Зараз триває 735-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За цей час було зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог випустив 5 ракет та здійснив 91 авіаційний удар, провів 102 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.