На Ростовській АЕС нібито стався викид радіації: почалися серйозні проблеми з електроенергією, Кремль мовчить

Викид радіації на Ростовській АЕС
Викид радіації на Ростовській АЕС

У Росії відбулася аварія на Ростовській АЕС

19 липня 2024 року соціальні мережі та місцеві канали зв'язку на півдні Росії заповнилися тривожними повідомленнями про серйозну аварію на Ростовській АЕС з витіканням радіації. Проте офіційне підтвердження цього поки що відсутнє.

За неофіційними даними, відбувся неконтрольований викид радіоактивної води, який не вдалося локалізувати. У соцмережах з'явилися навіть карти можливого забруднення, однак їхню достовірність не вдалося перевірити. Також почали поширюватися чутки про радіоактивну хмару, яка направляється до Саратова.

Офіційні джерела заперечують будь-яку аварію на АЕС, стверджуючи, що радіаційне тло в межах норми. Проте, масові відключення електроенергії на півдні Росії спричинили обурення серед місцевих жителів. Наразі влада намагається встановити причини цих проблем, а в соцмережах люди висловлюють свою стурбованість та вимагають покарання винних у відключеннях.

За неофіційними даними, електропостачання було припинено близько мільйона споживачів у Ростовській, Краснодарській та Волгоградській областях, а також в Криму. Місцеві енергетики пояснюють проблеми недостатньою потужністю енергосистеми та високим споживанням електроенергії.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв оголосив про тимчасові відключення електроенергії та вжиття екстрених заходів для забезпечення енергопостачання важливих об'єктів та доставки води мешканцям. Загалом, ситуація щодо аварії на Ростовській АЕС залишається невизначеною та потребує подальшого розслідування.

Читайте також