На саміті НАТО будуть зміни щодо членства України

На саміті НАТО ухвалять рішення про членство України
На саміті НАТО ухвалять рішення про членство України

Посол США при НАТО Джуліан Сміт повідомила про те, що на зустрічі лідерів Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні будуть зміни формулювань щодо перспективи членства України у НАТО. Вона також заявила, що дійшли згоди про політичний сигнал для наближення України до Альянсу, який стане частиною пакета допомоги.

Згідно з її заявою, принципове рішення вже прийнято, і про це будуть говорити на саміті у Празі. Однак, конкретне формулювання ще не узгоджене, але вже зараз від союзників звучать цікаві ідеї. Утім, посол підкреслила, що Київ не повинен розраховувати на політичне запрошення до членства, але натомість надалі будуть надавати підтримку, яка допоможе прокласти шлях до членства.

"У рішенні саміту будуть нові формулювання щодо України щодо прагнення України стати членом НАТО. Рішення не буде ідентичним тому, що звучало торік (на саміті у Вільнюсі)", — заявила представниця США.
"Запрошення України до членства не буде розглядатися цього разу, це малореально. Натомість ми сфокусуємося на наданні пакета підтримки, який дозволить прокласти шлях до членства", — пояснила вона.

Джерело: Європейська правда

Читайте також