На саміті НАТО затверджено Стратегічний огляд оборонних закупівель України

Стратегічний огляд оборонних закупівель України
Стратегічний огляд оборонних закупівель України

Офіційно затверджено Стратегічний огляд оборонних закупівель

На саміті Альянсу офіційно затверджено Стратегічний огляд оборонних закупівель, розробку якого координувало Міністерство оборони України.

Міністерство оборони повідомляє, що згідно з угодою між Україною та НАТО, оборонні закупівлі України будуть розвиватися відповідно до рекомендацій, викладених у Стратегічному огляді, з дотриманням найкращих євроатлантичних практик.

"Стратегічний огляд оборонних закупівель містить 21 рекомендацію щодо підвищення ефективності забезпечення Збройних сил України як під час воєнного стану, так і в мирний час", - зазначив Гліб Канєвський, директор Департаменту політики закупівель Міністерства оборони України.

Головні рекомендації огляду включають забезпечення взаємосумісності оборонних закупівель України та НАТО, довгострокове планування в закупівлях, поліпшення процедур укладання прямих угод та організації конкурсних закупівель, а також унормування рівня таємності оборонних закупівель.

"Основною цінністю Стратегічного огляду закупівель є те, що він має чіткі терміни реалізації, а отже, дозволить і українському суспільству, і міжнародним партнерам відстежувати успішність євроатлантичного поступу України", - пояснив Гліб Канєвський.

Між важливих елементів розвитку оборонних закупівель, що містить огляд, варто відзначити провідну роль парламенту у питаннях цивільного демократичного контролю та механізму lessons-learned. Рекомендації передбачають двосторонню співпрацю - партнери з країн НАТО також будуть вивчати унікальний український досвід організації закупівель та логістики в умовах відсічі повномасштабного вторгнення.

Читайте також