На війні загинув громадянин Індії, якого обманом завербували в російську армію

Індії підтверджує смерть свого громадянина, який був обманом залучений до армії РФ на війну проти України

Посольство Індії в Росії повідомило про смерть свого громадянина, Шрі Мохаммада Асфана, який, як стверджується, був обдурений і залучений до бойових дій у складі російської армії проти України. Посольство заявило, що вживе всіх зусиль для того, щоб останки загиблого було доставлено до Індії.

За інформацією індійської телекомпанії NdTV, яка спілкувалася з родиною Асфана, йому було 30 років і він працював в салоні одягу в Індії. Його, ймовірно, обманув агент, що має будинок у Дубаї та проводить програму на YouTube під назвою Baba Vlogs. В своїх відео, агент розповідав про допомогу людям у отриманні робочих дозволів.

Після прибуття до Москви, ми були змушені підписати документи російською мовою. Тільки пізніше ми зрозуміли, що нас завербували в армію РФ як "помічників", - сказав брат Асфана Імран.

Брат також заявив, що агент, який ошукав Асфана, контактував з ним нещодавно. Він повідомив, що контракт з Асфаном був розірваний, але водночас стверджував, що він отримав поранення, але не загинув.

Раніше відомо було, що РФ вербує іноземних громадян для участі військових дій в Україні. Одного з таких найманців було взято в полон українськими десантниками. Цей найманець прибув на війну на боці Росії з республіки Сьєрра-Леоне, що знаходиться в Африці.

Крім того, Росія вербувала близько 15 тисяч громадян Непалу для служби в своїй армії, пропонуючи їм плату в розмірі 2000 доларів.

Сомалієць, який був у полоні, назвав країни, з яких прибувають найманці, що воюють на боці Росії. Він зазначив, що в одному з угруповань РФ було близько 20 іноземних найманців.