На військовому аеродромі в Джанкої пролунали вибухи

У ніч на 17 квітня у тимчасово окупованому Джанкої на півночі Криму пролунали вибухи і виникла пожежа. На місці видно вогонь та густий дим.

За словами місцевих жителів, вибухи та пожежа виникли в районі місцевого військового аеродрому.

"Відразу кілька гучних вибухів було чути близько 4 години ранку, перший приблизно о 3:40. Після цього, за словами очевидців, в районі аеродрому почалася пожежа", - повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

Вибухи почалися до оголошення тривоги у військовій частині.

Наразі про причини та наслідки кількох вибухів у Джанкої нічого не відомо.

Моніторингова група "Кримського вітру" повідомляє, що супутник зафіксував шість вогнищ загоряння на військовому аеродромі в Джанкої та поряд з ним.

"Супутник VIIRS/Suomi NPP зафіксував шість вогнищ потужних пожеж на російському військовому аеродромі в Джанкої. Час знімку 03:41 мск", - йдеться у повідомленні.

Військовий аеродром "Джанкой" - головний логістичний хаб для російської армії та місце базування ударних вертольотів. У Джанкої дислокується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу РФ у складі трьох авіаційних ескадрилій на Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52.

Окрім цього, у "Джанкої" дислокуються вертольоти прикордонної служби ФСБ РФ.

Також, за даними "Кримського вітру", на аеродромі базувалися не лише ударні гелікоптери. Раніше на льотному полі фіксували пускові установки С-300/С-400.

Джерело: Главред