Надзвичайна спека в Україні продовжиться: синоптик сказала, коли відступить антициклон

Продовження надзвичайної спеки в Україні
Продовження надзвичайної спеки в Україні

Українці ще довго витримуватимуть надзвичайну спеку, але незабаром вона послабиться. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко у своєму пості на Фейсбук.

За її словами, антициклон, який тривав довгий час над Україною, розпочинає розсіюватися.

Проте завтра, 17 липня, над Україною ще триматиметься надзвичайна спека, але вже 18 липня очікується зниження температури повітря у Житомирській, Київській та Чернігівській областях. З 19 по 20 липня зона послаблення спеки переміститься на південь, центр та схід України.

Прогноз погоди в Україні

Зокрема, у середу, температура повітря підскочить до +34+39 градусів, місцями навіть +40 градусів та вище. Тільки у західних областях буде трохи прохолодніше, +30+34 градуси.

Прогнозується, що завтра у західних областях України будуть місцеві грозові дощі, а ввечері в середу можливі опади на півночі та в центральних областях (крім Полтавщини та Дніпропетровщини) - нерівномірні та розсіяні.

У Києві 17 липня буде дуже спекотно, +35+37 градусів. Більшість дня буде сухо, лише ввечері можливий короткочасний дощ з грозою.

"18 липня в столиці почне послаблюватися температура повітря, до +30+32 градусів, а 19 липня до +28+30 градусів... Нагадую, що завтра фактично буде найспекотніший день літа", - спрогнозувала Діденко.

Нагадаємо, що Гідрометцентр пояснив, звідки походить аномальна спека в Україні.

Читайте також