«Найпотужніша в Європі». Експерт розповів про стан української ППО

Українська система протиповітряної оборони стала найпотужнішою в Європі, повідомив директор компанії Defense Express Сергій Згурець.

«Думаю, зараз ми маємо найбільш потужну систему ППО в Європі, яка має досвід боротьби з «кинджалами» і масовими нальотами, чого не має жодна інша країна. Також відбувається переформатування натовської концепції ППО. Вона базується на тому, що з повітряними загрозами питання вирішує авіація, а наземний компонент є доповнюючим. Зараз же відбувається навпаки, і ми повторюємо масштабовану радянську схему, коли йдеться про створення ешелонованої ППО», – зазначив він.

Згурець пояснив, що це означає інтеграцію різних засобів в одну ефективну систему. Україна має різні комплекси, РЛС і зразки озброєння від різних виробників, і для їх найбільш ефективного використання потрібно їх поєднати.

«Єдине інформаційне поле є невід'ємною складовою ефективності функціонування системи ППО – коли ти знаєш, де перебуває ціль набагато раніше, ніж це дозволяли б старі системи. Зараз насичення інформаційної компоненти є живим процесом, і сюди скоро додадуться F16, які в першу чергу будуть вирішувати завдання протиповітряної оборони», – додав директор Defense Express.

Згурець також згадав про витік даних Пентагону, який свідчив про нестачу ракет до комплексів С-300 і «Бук». Зараз українські «Буки» оснащені ракетами RIM-7 Sea Sparrow, чого достатньо для їх ефективного використання.

Головним викликом для української ППО є збивати російські безпілотники за допомогою менш дорогого озброєння. Саме цим і займається українська система протиповітряної оборони.

Читайте також:

  • Кремль підняв усі носії «кинджалів». Чого чекати далі?
  • Китай відреагував на масштабні обстріли РФ по Україні
  • Скільки ракет випустила Росія по Україні за час повномасштабної війни: дані Повітряних сил
  • Чи збільшилася кількість ракет у Росії: відповідь розвідки
  • «Техніка нацистів і військові склади». Пропагандисти виправдали масований удар по Україні