"Намагалися прорвати фронт": Генштаб про ситуацію на фронті на 16 березня

Спроба прорвати фронт відбулася 16 березня
Спроба прорвати фронт відбулася 16 березня

78 бойових зіткнень і агресивні удари Росії

Минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень, а також російські окупаційні війська здійснили 10 ракетних ударів, 68 авіаційних ударів, та 89 обстрілів з РСЗВ. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення.

Інформацію про це наведено в зведенні Генштабу станом на ранок 16 березня 2024 року.

Також минулої доби авіаційні удари були спрямовані на такі населені пункти:

  • Попівка, Вільне, Олександрівка, Велика Писарівка, Лукашівка, Дмитрівка Сумської області;
  • Баранівка, Золочів, Покаляни, Петропавлівка Харківської області;
  • Надія, Білогорівка Луганської області;
  • Сіверськ, Семенівка, Калинівка, Часов Яр, Керамік, Новобахмутівка, Новоселовка Перша, Орловка, Уманське, Красногорівка, Георгіївка, Перемога, Костянтинівка Донецької області;
  • Роботино Запорізької області.

Близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей були обстріляні артилерійським вогнем.

Ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках залишається без змін.

На Куп'янському напрямку противник спробував напасти тричі в районах населених пунктів Сіньківка та Табаївка Харківської області, але був відбитий нашими захисниками.

На Лиманському напрямку також відбили дев'ять атак ворога в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни та Роздолівка у Донецькій області. Тут окупанти з підтримкою авіації намагалися прорвати оборону ЗСУ.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили три атаки противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші війська відбили 26 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тонечко та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки. Ворог 24 рази намагався прорвати оборону наших військ з підтримкою авіації.

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог продовжує спроби вибити підрозділи Сил оборони України із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Противник провів 3 безуспішних штурму наших позицій за минулу добу.

Силами оборони України продовжується активна боротьба проти окупаційних військ, яка завдає значних збитків у живій силі та техніці ворога. Минулої доби авіація Сил оборони здійснила удари на 7 районах розташування особового складу противника.

У ніч на 16 березня наши війська знищили 2 з 2 ударних дронів типу Shahed у Харківській області.

Раніше американські аналітики повідомили, що армія РФ використовує резерви для підтримки наступальних операцій на сході України.

Читайте також