Навіщо ЗСУ утримують Бахмут ‒ Кулеба пояснив

Навіщо ЗСУ утримують Бахмут ‒ Кулеба пояснив

Якщо Збройні сили України підуть з Бахмута, його доля може загрожувати іншим українським містам.

Тому, попри всі складнощі, ЗСУ нині утримують Бахмут. Про це в інтерв'ю газеті Ouest-France розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, слід розуміти, що як тільки ЗСУ підуть із Бахмута, то інші міста стануть "новим Бахмутом".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"От чому наші солдати борються за кожен квадратний сантиметр землі. Наступ вже розпочався. РФ планує посилити інтенсивність боїв і посилити її до весни. Але її план не спрацює. За їхніми уявленнями, вони давно мали завоювати Бахмут", ‒ розповів Кулеба.

Він наголосив, що не вірить у перемогу Росії. Адже частину мобілізованих росіян одразу направили на фронт, де їх знищили. А навчена частина призовників не має необхідних бойових якостей.

"Цифри ‒ це ще не все. Росія воює здебільшого зброєю радянських часів, як і ми на початку війни. Тепер у нас є більш сучасна зброя, яка нам дуже допомагає", ‒ додав Кулеба.

На ранок 17 лютого ворог не припиняє наступальних дій на сході України. Основні зусилля зосереджує на наступі на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Збройні сили України зламають плани російського диктатора Володимира Путіна щодо захоплення Бахмута до 24 лютого 2023 року. Завдання, яке поставив Путін, вимагатиме значно вищих темпів російського просування, аніж ті, що були протягом багатьох місяців. Для цього в окупантів сил немає, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: