Не пауза для Путіна, а закінчення війни: Зеленський розповів про план справедливого миру

Зеленський: головний результат зустрічі - план із рішучими кроками

Президент України Володимир Зеленський заявив, що головним результатом зустрічі лідерів у Швейцарії є план з рішучими кроками. Про це він сказав в інтерв'ю французьким медіа BFM TV та Le Monde.

Зеленський наголосив, що Україна демонструє свою бажання до миру і не згодиться на паузу для Путіна замість закінчення війни. "Ми покажемо, що ми хочемо миру. Але це не просто пауза для того, щоб Путін готувався. Ні. Це конкретика. Пауза - це просто пауза. А тут мають бути кроки до закінчення війни. Тільки дії", - зазначив він.

Президент повідомив, що Україна розробляє план "шляху до справедливого світу" і планує провести першу зустріч із лідерами інших країн у Швейцарії. Він наголосив, що це буде політична перевага, а не ізоляція для Путіна.

"Найголовніший результат, що ми всі вийдемо з планом, з рішучими кроками, а потім розробимо цей план у деталях, технічно. Відповідні держави повинні його передати представникам Російської Федерації для того, щоб вони ухвалили цей план. Або не ухвалили, але це інше вже", - заключив президент Зеленський.

Зеленський назвав Путіна "неадекватним" і озвучив мету російського диктатора в Україні

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський назвав Путіна "неадекватним" і заявив про мету російського диктатора в Україні.