Немає вже для російських терористів безпечних гаваней у Чорному морі й не буде, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський прокоментував ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських військових керівників.

Зеленський наголосив, що ці особи здійснюють терористичну кампанію проти України, зокрема удари проти енергетики та цивільної інфраструктури країни. Він підкреслив, що це очевидні воєнні злочини Росії та злочини проти людяності, і важливо, щоб справедливість була відновлена для України та міжнародної спільноти.

"Це очевидні злочини – воєнні злочини Росії та злочини проти людяності. І саме щодо цього є принциповий рух у Міжнародному кримінальному суді. Коли міжнародна юстиція починає працювати, її вже не зупинити. Справедливість для України, для українців та для міжнародної спільноти загалом обов’язково буде відновлено".

Зеленський висловив подяку прокурору Міжнародного кримінального суду та всім слідчим, експертам та правоохоронцям України, які працюють над розслідуванням російських злочинів війни. Він запевнив, що російські вбивці будуть покарані.

Президент також відзначив важливість роботи українських військових та підрозділів, які забезпечують безпеку і контроль у небі та на Чорному морі.

Він підкреслив, що Україна продемонструвала свою силу у боротьбі з російськими терористами, збитими російськими військовими літаками та паралізованими можливостями російського флоту. Зеленський відзначив, що російським терористам більше не буде безпечних гаваней у Чорному морі та простору в небі, якщо Україна буде мацоного якість власного військового обладнання та отримуватиме підтримку від партнерів.

"Україна довела, на що ми здатні, на що здатна наша сила. Про це говорить і кількість збитих російських військових літаків, і можливості наших хлопців щодо російського флоту. Немає вже для російських терористів безпечних гаваней у Чорному морі й не буде. І не буде для них безпечного простору в небі – за умови достатньої нашої української міцності. Це стосується як постачання від партнерів, так і нашого внутрішнього виробництва", - додав Зеленський.