Нічна атака дронами і ракетами різних типів: скільки ворожих цілей знищено

Російські загарбники запустили повітряну атаку по Україні

У ніч проти 27 лютого російські загарбники здійснили повітряну атаку на Україну. У ході атаки було використано 13 дронів-камікадзе типу «Шахед», балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23, керовані авіаційні ракети Х-59 та протирадіолокаційну ракету Х-31П. За допомогою систем протиповітряної оборони ЗСУ було знищено 11 безпілотників та 2 ракети. Про це повідомили з командування Повітряних сил ЗСУ та Telegram-каналу Сил оборони півдня України.

Відбиття повітряної атаки відбувалося в п'яти областях:

  • Харківська,
  • Сумська,
  • Дніпропетровська,
  • Хмельницька,
  • Кіровоградська.

Балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23 були запущені з Воронезької області, керовані авіаракети Х-59 та протирадіолокаційна Х-31П – з тимчасово окупованих частин Херсонської та Донецької областей, а дрони «Шахед» – з Приморсько-Ахтарської та Курської областей (РФ).

Для відбиття нападу залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Зокрема, у Дніпропетровській області були знищені обидві ракети Х-59, а в Кіровоградській області було знищено 4 дрони «Шахед».

Маршрут одного з дронів ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України

Як повідомлялося раніше, у ніч проти 27 лютого у Полтаві пролунали вибухи, після чого була оголошена повітряна тривога через загрозу ракетних ударів.

Міністерство оборони Молдови спростувало інформацію про те, що один з російських безпілотників, що атакував Україну, летів з Молдови.