"Ніхто не хоче": Зеленський відповів, чи готовий до виборів президента в Україні

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції
Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що він готовий до проведення виборів, але ситуація в країні перешкоджає цьому.

У інтерв'ю ВВС, він підкреслив кілька важливих проблем, таких як заборона проведення виборів відповідно до Конституції під час воєнного стану, неможливість забезпечити справедливе голосування для військовослужбовців на передовій та громадян на окупованих територіях, а також складнощі з організацією голосування для мільйонів українців за кордоном.

"Із задоволенням провів би вибори, якби це було можливо", - заявив Зеленський, додавши, що в даній ситуації це неможливо.

Президент також висловив занепокоєння через тривалу війну і заявив, що ніхто не бажає війни, яка триватиме ще 10 років або два роки.

Зеленський додав, що якщо війна не закінчиться найближчим часом, буде потрібно шукати альтернативні способи проведення виборів.

"Це дуже складно, оскільки потрібно змінювати Конституцію України. Конституцію не можна змінювати під час війни", - підкреслив він.

Президент запевнив, що Україна робить все можливе, щоб війна скоротилася, але якщо ситуація не зміниться, доведеться шукати інструменти для забезпечення демократичного процесу в країні.

Раніше Зеленський також висловив свою стратегію, щоб закінчити активну фазу війни до кінця 2024 року.

Читайте також