Німеччина піднімала винищувача через російський літак: деталі

Авіація Німеччини була змушена випустити в повітря винищувач Eurofighter для перехоплення російського літака Іл-20М, який був виявлений поруч з Фінляндією. Про це розповіли Повітряні сили Німеччини у соціальній мережі Х.

Інцидент стався у понеділок, 26 лютого, коли російський Іл-20М поблизу Гельсінкі був помічений на південний схід. Після візуального контролю німецький винищувач повернувся до бази без подальших проблем.

Раніше Франція також піднімала свої винищувачі, щоб перехопити російський літак біля узбережжя Естонії.

Нещодавно НАТО активно готується до можливих ракетних ударів з боку Росії, особливо проти Німеччини. Країни Альянсу розглядають можливість введення системи "воєнного Шенгену", яка забезпечить швидке переміщення військових конвоїв до саміту альянсу у Вашингтоні.

Головнокомандувач Збройних сил Норвегії закликав інших членів НАТО збільшити свій військовий потенціал для більшої готовності до можливої війни з Росією. За його словами, Росія значно посилила свої військові можливості та активно озброюється. Члени НАТО мають затримати це шляхом зміцнення своєї протиповітряної оборони та збільшення виробництва ракет і запчастин для військової техніки.

У січні представники Нідерландів, Німеччини та Польщі уклали угоду про спрощення бюрократичних процедур для швидкого переміщення військ і озброєнь з Північного моря до східного флангу НАТО.