Німеччина шукає спосіб працевлаштування майбутніх лікарів з України

майбутні лікарі з України в Німеччині
майбутні лікарі з України в Німеччині

Уряд Німеччини розглядає зміни для українських медиків

Німецький уряд працює над регуляторними змінами, щоб полегшити навчання українських студентів-медиків та їхню подальшу роботу як лікарів в Німеччині. Про це повідомляє зарубіжне ЗМІ з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Німеччини.

Згідно з інформацією, німецький уряд планує внести законодавчу поправку, яка дозволить українським медикам, які ще не закінчили освіту, продовжити навчання в Німеччині. Однак ця зміна не стосується лікарів, які вже отримали повну освіту.

Міністерство охорони здоров'я також зазначило, що для видачі професійних ліцензій органам влади федеральних земель не потрібні додаткові законодавчі зміни на рівні уряду.

Ця ініціатива є відповіддю на вимоги державних чиновників та дані, опубліковані газетою Welt am Sonntag. Видання виявило, що понад 1400 українських лікарів, які переїхали до Німеччини після початку російського вторгнення, всередині чекають на отримання ліцензії для практики.

З лютого 2022 року 1674 українських лікарі, які переїхали до ФРН через війну, подали заявки на отримання ліцензії для практики в Німеччині. З них лише 187 заявок було затверджено, а 1402 все ще розглядаються.

Тривалий час очікування на отримання ліцензії є типовим не тільки для українських лікарів. Лікарям з інших країн, які не входять до Європейського Союзу, зазвичай потрібно від 15 місяців до трьох років, щоб отримати дозвіл на медичну практику.

За офіційною статистикою, серед понад мільйона українців, що проживають у Німеччині, понад 800 тисяч є працездатними, але лише близько чверті з них зайняті.

Читайте також