Німеччина збирається виробляти гранатомети Panzerfaust 3 в Україні

Німецька компанія розглядає можливість виробництва гранатометів в Україні

Німецька компанія Dynamit Nobel Defence GmbH (DND) розглядає можливість початку виробництва гранатометів Panzerfaust 3 в Україні. Про це повідомляє німецьке видання Hartpunkt.

Представник компанії DND зазначив, що першим кроком буде вивчення можливості спільного виробництва Panzerfaust 3 в Україні. На другому етапі можливе ліцензійне виробництво.

«Наприклад, остаточну збірку гранатомета Panzerfaust 3 могли б взяти на себе українські підприємства. На другому етапі можливе також ліцензійне виробництво в Україні», - сказав представник DND.

Ця ініціатива могла б знизити навантаження на виробничі потужності у Німеччині, що сприятиме іншим продуктам DND.

Укроборонпром і компанія DND підписали меморандум про співпрацю щодо виробництва гранатометів. За словами гендиректора АТ Германа Сметаніна, таке партнерство є важливим для посилення оборонних потужностей України та побудови арсеналу вільного світу.

Україна отримує гранатомети Panzerfaust 3-IT DM72 A1 зі складів Бундесверу та інших країн для використання в бойових операціях проти російських бойових танків і бронетехніки.

Німеччина надає Україні військову допомогу

В рамках військової підтримки, Німеччина поставляє Україні додаткові базуки. Крім того, Німеччина виділила гаубиці, зенітки та ракети для систем ППО.

Також було повідомлено, що в Україну були доставлені бронетранспортери BATT UMG, які виявилися непридатними для бойових операцій і були придбані за завищеними цінами.