Німецька фірма допомагала підсанкційним російським виробникам - ЗМІ

Німецька фірма допомагала російським виробникам
Німецька фірма допомагала російським виробникам

Вантажоперевізник Hellmann залишає Росію після введення санкцій

Після вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року, вантажоперевізник Hellmann Worldwide Logistics повідомив про свій вихід з Росії. Московський офіс Hellmann раніше займався доставкою інструментів, деталей та обладнання з Заходу до російських промислових фірм. Однак, через санкції, такі поставки стали неможливими. Замість Hellmann, російська фірма Heinrich Tapp Rus (HT Rus), власники якої колишні співробітники Hellmann, почала працювати з багатьма старими клієнтами.

HT Rus використовує техніку "паралельного імпорту" для доставки товарів через треті країни, такі як Туреччина або Об'єднані Арабські Емірати, для обходу санкцій. Згідно з документами, HT Rus працювала з російськими клієнтами, які підтримували військову машину Кремля.

На відміну від інших компаній, HT Rus майже не потрапляла в ситуацію, коли громадяни Євросоюзу були звинувачені у співпраці з санкційними підприємствами. HT Rus є дочірньою компанією німецької фірми та має німецького бізнесмена в якості акціонера.

За допомогою російських податкових документів та корпоративних реєстрів, Reuters прийшла до висновку, що HT Rus надавала послуги компаніям Aurus, КАМАЗу та Тюменському акумуляторному заводу, які підпадали під санкції. Загалом, виручка фірми минулого року становила близько 17,5 млн доларів.

Керівник HT Rus відмовився коментувати питання про співпрацю з санкційними фірмами, посилаючись на складність запам'ятати всіх клієнтів компанії.

Джерело: ZN.UA

Читайте також