Німецька опозиція погрожує розслідуванням через відмову Шольца надати Україні Taurus

Німецька опозиція забороняє Taurus в Україні
Німецька опозиція забороняє Taurus в Україні

Німецька опозиція готується до розслідування стосовно поставки ракет Taurus Україні

Опозиційний блок ХДС/ХСС у Німеччині загрожує ініціювати парламентське розслідування щодо відмови канцлера Олафа Шольца поставити Україні далекобійні ракети Taurus.

Політики ХДС/ХСС вимагають з'ясувати, як канцлер прийшов до висновку, що відправка ракет великої дальності до Києва може призвести до конфлікту з Росією, враховуючи те, що ФРН мають програмування цілей на території України. Цей висновок був зроблений після того, як російська розвідка оприлюднила перехоплену телефонну розмову між німецькими офіцерами, яка суперечить заявам канцлера.

Опозиційний депутат Александер Добріндт заявив, що розслідування буде спрямоване на те, щоб дослідити, як глава уряду зробив такі публічні заяви про ракети, які не підтверджені ні військовими німецькими посадовцями або виробником.

У перехопленій розмові німецькі офіцери заявили, що ракети Taurus можуть бути запущені Україною і без участі Німеччини, за певних умов.

За словами Добріндта, тепер канцлер Шольц повинен пояснити, чи він не знав про ці факти, чи його було дезінформовано, чи навмисно вводив громадськість в оману своїми заявами.

Депутати від ХДС/ХСС заявили, що планують давати тиск на канцлера щодо цих питань під час свого виступу в парламенті в середу.

Джерело: Європейська правда

Читайте також