Норвегія тренуватиме українських морських піхотинців

Норвегія навчатиме українських морських піхотинців

У Міністерстві оборони Норвегії оголосили, що навесні 2024 року норвезькі військовослужбовці будуть навчати українських морських піхотинців керуванню малими катерами.

Це буде перший крок у роботі морської коаліції, яку Норвегія координує з Великою Британією.

"Цієї весни норвезькі військовослужбовці починають підготовку українських морських піхотинців, які спеціалізуються на операціях на малих катерах. Навчання триватиме принаймні рік", - повідомили у Міноборони.

Міністр оборони Норвегії Бйорн Аріль Грам заявив, що Норвегія створила добрі стосунки з українськими морськими піхотинцями завдяки навчанню.

"Ми маємо робити свій внесок у те, що можемо змінити. Норвегія може надати досвід, якого потребують усі. Ми розвиваємо співпрацю з Україною і створюємо спеціальну навчальну програму", - зазначив він.

Норвегія також передасть Україні гумові човни та обладнання на суму близько 60 мільйонів норвезьких крон (приблизно 5,6 млн доларів).

Коаліція також надаватиме кораблі та інші транспортні засоби для підвищення здатності України і допоможе у розвитку морської піхоти для захисту прибережних і внутрішніх водних шляхів.

Навчання розпочнеться у Нідерландах.

Джерело: Слово і діло