NYT: Пілота Кузьмінова в Іспанії вбили з пістолета Макарова

NYT: Пілота Кузьмінова в Іспанії вбили з пістолета Макарова

Видання The New York Times повідомило про вбивство російського пілота Максима Кузьмінова в Іспанії. За інформацією джерела в іспанських слідчих органах, вбивці хотіли залишити послання. Вони вистрілили в пілота шість разів і переїхали його тіло своєю машиною, залишивши гільзи від патронів Макарова.

Один з високопосадовців іспанської Цивільної гвардії заявив: «Це було чітке послання. Я знайду тебе, я вб'ю тебе, я переїду тебе і принижу тебе».

Обставини вбивства

Близько 16:20 Кузьмінов заїхав у гараж, коли двоє нападників вийшли з авто і відкрили вогонь. Незважаючи на шість вистрілів, пілот встиг пробігти невелику відстань, перш ніж впав. Потім вбивці повернулися до машини, переїхали тіло пілота і поїхали геть. Спалений автомобіль був знайдений кілька миль від місця злочину.

Вбивство Кузьмінова нагадало поліції організовану злочинність. Високопосадовець поліції сказав: «Це ознаки, які вказують на організовану злочинність, на злочинну організацію, на професіоналів».

Побоювання влади та наслідки

За даними The New York Times, українські високопосадовці побоюються, що вбивство Кузьмінова може відлякати інших від наслідування його прикладу. Один з високопосадовців сказав: «Росія буде інтенсивно поширювати пропаганду про зрадників. Це приховане послання для громадян Росії, особливо військовослужбовців».

Розслідування в умовах суворої секретності проводиться спеціальним підрозділом Цивільної гвардії. Офіційно влада поки не підтвердила, що Кузьмінов був убитий.

Джерело: Українська правда

Читайте також: