Один із найбільших постачальників відмовляється від вугілля заради альтернативи

Швейцарський гігант з видобутку вугілля Glencore почав реалізовувати свій план відмови від цього виду ресурсу. Інформацію про це наводить The Wall Street Journal, посилаючись на генерального директора компанії Гері Негла.

Гері Негл, який раніше був відповідальним за постачання вугілля, тепер очолює програму відмови від нього. Це стратегічне рішення Glencore дозволить компанії зосередитися на поставках металів для електромобілів та екологічних технологій.

Генеральний директор наголосив на тому, що компанія має найкращі метали, спрямовані на майбутнє. Він повідомив, що Glencore стане світовим лідером у виробництві нікелю, міді, кобальту та цинку.

Негл має завдання плавно відмовитися від вугілля, яке раніше було основним джерелом прибутку для компанії. Glencore також планує закрити всі вугільні шахти до 2050 року.

Експерти вважають, що такий крок може підвищити вартість акцій Glencore і привернути нових інвесторів, які уникали компанії через її вплив на ринок вугілля.

Необхідність відмови від вугілля є прагматичним рішенням для компанії, оскільки американські інвестори часто звертають увагу на економічні фактори. Проте, зміна ринкових умов може відбутися через кілька років. Тим не менш, компанія вірить, що це рішення сприятиме її розширенню в сфері металургії.

Раніше Glencore також потрапила в ув'язнення через постачання російської міді, обійшовши обмеження. Європейські інвестори здійснювали ці поставки через Туреччину, що дозволяло Росії обходити санкції. Цей факт став відомим за документами та фотографіями товару, отриманими Financial Times.