Одне з головних завдань року – випереджати ворога в якості роботи з дронами, - Зеленський

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 705-го дня війни

Президент України Володимир Зеленський висловив свої думки та звинуватив Росію у продовженні війни на східному кордоні країни. Під час свого звернення, яке відбулося наприкінці 705-го дня конфлікту, глава держави наголосив на необхідності підтримки українського народу та засудив зловживання Росією своїми військовими силами.

Зеленський заявив: "Наша країна і народ протистоять російській агресії вже більше двох років. Однак, Росія не зупиняється і продовжує підтримувати війну на сході. Це порушення міжнародного права та кровопролиття, які не можуть залишатися без належної уваги та реакції з боку міжнародного співтовариства."

Президент також висловив свою вдячність міжнародним союзникам, які підтримують Україну у боротьбі з агресією Росії. Він запевнив, що Україна не зупиниться на шляху до миру та відновлення свого територіального цілісності.

"Ми готові зупинити війну, але не за рахунок нашої незалежності. Ми готові до перемир'я, але не за рахунок нашої цілісності. Ми готові до переговорів, але не за рахунок нашого суверенітету. Ми вимагаємо миру, але не на умовах агресора", - заявив Зеленський.

У своєму зверненні Володимир Зеленський також закликав міжнародну спільноту продовжувати накладати санкції на Росію та допомагати Україні в боротьбі з агресією. Він висловив надію, що Росія врешті-решт зупинить війну та погодиться на шлях дипломатичного врегулювання конфлікту.