Одноразову допомогу у розмірі 10 тис. грн виплачуватимуть мобілізованим на Вінниччині

Одноразова допомога на Вінниччині
Одноразова допомога на Вінниччині

Депутати внесли зміни до Обласної цільової програми підтримки учасників бойових дій та їх сімей в Вінницькій області на 2022-2026 роки. За новими правилами, мобілізованим особам будуть виплачувати одноразову грошову допомогу та компенсуватимуть оренду житла. Про це повідомляють у Вінницькій обласній раді.

Зміст програми

  • Надання одноразової грошової допомоги мобілізованим особам до Збройних Сил України з Вінниччини, які зареєстровані на території області - в сумі 10 000 грн.
  • Компенсаційні виплати за піднайом житла сім'ям мобілізованих осіб, які мешкають у Вінницькій області та не мають власного житла.
  • Щорічна матеріальна допомога на придбання шкільного приладдя дітям шкільного віку загиблих ветеранів війни та захисників України.
  • Безкоштовні послуги з виховання та навчання дітей загиблих ветеранів війни та захисників України у різних закладах культури і навчання.

Вінницька обласна військова адміністрація повинна розробити та затвердити порядки використання коштів обласного бюджету для виплати за програмою.

Національний Кабінет міністрів також збільшив розміри грошових компенсацій для військових Збройних сил, якщо вони отримають поранення чи інвалідність. Крім того, родинам бійців, які загинули, будуть видавати більші виплати. Ці зміни стосуються не лише бойових дій.

У Києві також існують додаткові соціальні пільги та гарантії для військових і їхніх сімей, які перебувають у полоні або зникли безвісти.

Читайте також