Зеленський розповів про провал Путіна на саміті БРІКС

Зеленський розповідає про провал Путіна
Зеленський розповідає про провал Путіна

Зеленський розкритикував саміт БРІКС у Казані

Президент України Володимир Зеленський розкритикував саміт БРІКС, який проходив із 22 по 24 жовтня у російській Казані. Як передає "Хвиля", про це він повідомив в інтерв'ю газеті Times of India.

Зеленський заявив, що саміт БРІКС у Казані "провалився". Президент висловив думку, що блок поділено через "політику війни" російського диктатора Володимира Путіна.

"Навіть із сьогоднішнього складу БРІКС ми не побачили багатьох лідерів, на яких розраховувала Росія... Єдності у БРІКС немає. Я вважаю, що сам блок розколює Путін своєю політикою війни", - сказав він.

Зеленський також нагадав, що на найвищому рівні не було представлено Саудівську Аравію. На його думку, це свідчить, що у БРІКС "немає єдності" через політику Путіна щодо війни в Україні. За його словами, російський диктатор хоче поділити світ на так звані Захід+ та БРІКС+.

"Всі розуміють, що він (путін – ред.) вбивця, він терорист і що зараз це просто дешевше джерело енергетичних ресурсів, тому деякі держави це використовують", - зазначив Зеленський.

До того ж, він стверджує, що на саміті не був присутній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, адже Росія не здатна прийняти китайсько-бразильську пропозицію мирного врегулювання війни в Україні, яка базується на територіальній цілісності України.

"Це ляпас для Китаю та Бразилії", - додав президент.

Зеленський також прокоментував присутність на саміті генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. Він назвав це підтримкою Росії, прихованої під маскою нейтралітету.

"Щодо присутності генерального секретаря ООН, я вважаю, що це взагалі якийсь сюрреалізм. Це стосується не лише ООН, а й багатьох інших країн. Я думаю, що не можна просто сказати, що ви нейтральні у війні між Росією та Україною. Ви не можете бути нейтральними, тому що це означатиме, що ви на боці Росії. Нейтралітет справді допомагає лише Росії. А між агресором та жертвою не може бути нейтралітету", - сказав лідер України.

Раніше Зеленський показав світові, що робить Путін після зустрічі з Гутеррішем у Казані. 

Читайте також