Окупаційна адміністрація Криму підтвердила успіх ЗСУ у Феодосії

Окупований Феодосія: знищений російський великий десантний корабель

Сили оборони повідомили, що в порту окупованого міста Феодосія було знищено російський великий десантний корабель "Новочеркаськ". Особисто оккупаційний глава Криму Сергій Аксьонов підтвердив цю інформацію та заявив, що портову територію зараз оточено.

Активісти повідомили, що детонація припинилася і пожежу вдалося локалізувати.

Десантний корабель "Новочеркаськ" використовувався для висадки морського десанту на незахищеному узбережжі та транспортування військ та вантажів морем. Це судно мало здатність перевозити різні види бронетехніки, включаючи танки.

Вже є попередні прецеденти

Це вже не перший випадок, коли корабель "Новочеркаськ" постраждає. У березні 2022 року, на початку повномасштабної війни в Україні, він був пошкоджений внаслідок удару по порту Бердянська.

Нагадаємо, що ніч проти 26 грудня у Феодосії в окупованому Криму сталася масштабна катастрофа. У порту вибухнули потужні вибухи, внаслідок чого спалахнула пожежа. Місцеві жителі почули кілька вибухів в районі порту, після чого з-під диму з'явилися сліди.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що у порту Феодосії був атакований корабель, на якому знаходилися ударні безпілотники "Шахед" з Ірану.