Окупант повернувся з фронту і відсвяткував 23 лютого: зґвалтував і підпалив дівчину

Колишній в'язень, звільнений для бойових дій, скоїв злочин

Колишній в'язень, який був випущений для участі у війні між Росією та Україною, повернувся з зони бойових дій та вчинив злочин. Цю інформацію повідомляють російські ЗМІ.

«Росіянин зґвалтував дівчину в автомобілі, після чого підпалив транспортний засіб», - розповів начальник поліції міста Кіров Олександр Вдовкін.

За його словами, спецназ затримав злочинця. Доля постраждалої дівчини поки що невідома.

Олександр Вдовкін також повідомив, що одночасно з цим інцидентом сталася інша злочинна подія, вчинена також росіянином, який повернувся з війни.

«Ексучасник спецпідрозділу здійснив пограбування з насильством на Першотравневій території. Поліція з'ясувала джерело цього злочину», - заявив Вдовкін.

Наголошується, що такі резонансні події сталися протягом одного вихідного. Олександр Вдовкін додав, що кількість подібних інцидентів буде лише зростати.

Повернення в'язнів з війни

Раніше представники правозахисних організацій стверджували, що близько 40 тисяч ув'язнених були вивезені з російських колоній на війну.

Також варто нагадати, що російський президент Владімір Путін помилував росіянина, який жорстоко зґвалтував і вбив жінку.

За даними слідства, росіянин Канюс тортурував дівчину протягом кількох годин, а потім убив її. Сусіди кілька разів викликали поліцію, але поліцейські так і не приїхали. В результаті п'ятеро з них були засуджені за недбалість.

Родичі загиблої дівчини виявили в соціальних мережах фотографії Канюса, на яких він знаходиться на волі зі зброєю в компанії людей у військовій формі. Ймовірно, він брав участь у бойових діях в Україні в складі приватної військової компанії "Вагнер".

Злочини окупантів

Організація Об'єднаних Націй виявила нові злочини окупантів на території України.

Зазначається, що комісія знайшла нові докази порушення російською владою міжнародного права та прав людини, а також злочинів на територіях, які перебувають під її контролем в Україні. Було також задокументовано випадки зґвалтувань з використанням фізичної або психологічної примусу.