Окупанти намагаються посилити наступ на захід від Авдіївки: оцінка ISW

Українські новини повідомляють, що Росія намагається розвинути наступ на захід від Авдіївки. Війська РФ просунулися поблизу Бахмута, але офіційних даних про зміну лінії фронту ще немає. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Протидія наступу

За останні дні війська РФ продовжують просуватися в районі Куп’янськ - Сватове - Кремінна. З геолокаційних кадрів було розпізнано, що загарбники просунулися на схід від Тернів і на південь від Білогорівки.

Також тривають позиційні бої на різних напрямках, зокрема на північний схід і південний схід від Куп'янська, на захід і південь від Кремінної, а також під Авдіївкою.

Костянтин Машовець, український військовий оглядач, повідомив, що РФ вводить в бій додаткові військові частини. Також очікуються перекидання частин 348-го мотострілецького полку на Бердичівський або Новобахмутівський напрямок.

Інформація про атаку російських сил поблизу Авдіївки була зафіксована в середині лютого, але в ISW не було повідомлень про подальший наступ у цьому районі.

Окрім того, позиційні бої тривають на заході Запорізької області. Проте, поки немає підтвердження про зміни на лінії фронту.

В цілому, ситуація на фронті залишається напруженою, але немає масових переміщень або значних змін у контрольованих територіях. Українська армія продовжує протидіяти наступу загарбників.

Заступник командира третьої окремої штурмової бригади, Максим Жорін, підтвердив, що російські загарбники продовжують тиснути на всіх напрямках навколо Авдіївки.