Окупанти намагаються прорвати оборону на Донеччині – Генштаб

Окупанти атакують оборонні позиції на Донеччині
Окупанти атакують оборонні позиції на Донеччині

Протягом минулої доби триває війна Росії проти України. За цей час відбулося 63 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворожі атаки

Усього було 8 ракетних та 107 авіаційних ударів. Також відбулося 113 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Серед населених пунктів, які постраждали від авіаційних ударів, є Сопич, Сидорівка та Волфине у Сумській області; Вовчанськ, Синьківка, Табаївка і Берестове у Харківській області; Білогорівка та Макіївка на Луганщині; Дружба, Новоолександрівка, Прогрес, Новобахмутівка, Бердичі, Новоселівка, Новопокровське, Очеретине, Желанне, Володимирівка у Донецькій області; Верхня Терса на Запоріжжі та місто Херсон.

Багато населених пунктів у різних областях України опинилися під артилерійським вогнем.

Ситуація на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах та проводить диверсійні дії для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Також ворог збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку ворог проводив атаки на позиції українських захисників. Однак, їх не вдалося покращити своє положення.

На Лиманському напрямку вдалося відбити п'ять атак противника.

На Бахмутському напрямку силами оборони було відбито дев'ять атак противника.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 15 атак противника.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога.

На Оріхівському напрямку відбито вісім атак противника.

На Херсонському напрямку ситуація залишається незмінною.

Успішні удари ЗСУ

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також було знищено 12 з 15 російських безпілотників типу Shahed.

Ракетні війська також успішно завдали ураження по одному району зосередження ворожої техніки та озброєння, одному пункту управління, трьох станціях радіоелектронної боротьби, двом важким вогнеметним системам ТОС-1А "Солнцепек" та одному складу боєприпасів противника.

Читайте також