Окупанти намагаються просуватися на декількох напрямках: аналіз ISW

Українські війська на різних ділянках фронту активно борються з окупантами. У той же час росіяни збільшують артилерійські удари на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках, спробуючи там продвинутися. Це зазначено у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російське просування

Російські війська недавно підтвердили своє просування на північний схід від Куп'янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 січня, показують, що російські війська недавно перемістилися на захід від Синьківки. Битви на позиціях тривали біля Синьківки та на південний схід від Куп'янська, біля Стельмахівки, Табаївки та Берестового.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що найбільш інтенсивні битви на Куп'янському напрямку відбуваються в районі Синьківки та Табаївки.

Речник командування Сухопутних військ України Володимир Фітьо повідомив, що велика кількість артилерійських ударів РФ на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках свідчить про спроби російських військ продвинутися там.

Російські війська недавно здійснили наступ поблизу Кремінної на Лиманському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 січня, показують, що російські війська недавно вийшли на схід від Макіївки і на захід від Діброви. Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська посилили свої зусилля для продвинення в напрямку лінії Терни-Макіївка.

Російські сили недавно наблизилися до Авдіївки на тлі боїв у цьому районі. Російські джерела заявляють, що армія РФ продовжує наступ на південній околиці Авдіївки та в крайньому південному житловому районі населеного пункту.

Командувач Української Таврійської групи військ Олександр Тарнавський заявив, що російські війська посилили свій наступ на ділянці фронту, що включає Авдіївський напрямок.

27 січня тривали битви на захід і південний захід від Донецька, біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки. На кордоні Донецько-Запорізької області також велися битви 27 січня, але змін у фронті на цій ділянці не було підтверджено.

Російські війська недавно незначно просунулися на захід від Роботиного в західній Запорізькій області під час позиційних боїв у цьому районі 27 січня. Геолокаційні кадри свідчать про це.

27 січня тривали битви на лівобережжі Херсонщини, але змін фронту на цій ділянці не було підтверджено. Українські та російські джерела повідомляють, що битви тривали під Кринками.