Окупанти посилили штурми на одному з напрямків: яка ситуація на фронті

У 707-й день війни Росії проти України відбулося 88 бойових зіткнень, найбільше з них на Авдіївському напрямку. Штурми окупанти посилили на Херсонщині. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Оперативна обстановка на різних напрямках

Напрямки Волинського та Поліського без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворожа армія залишається поблизу кордону та проводить диверсійні акції, щоб не допустити наших сил на загрозливі напрямки. Вони також збільшили кількість мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку відбито п’ять атак біля Синьківки в Харківській області.

На Лиманському напрямку ворог провів сім атак в Тернівському та Ямполівському районах Донецької області, але українські воїни їх відбили.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили шість атак поблизу Богданівки та Кліщіївки в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку наші воїни продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Ми тримаємо оборону та завдаємо загарбникам значних втрат. Протягом минулої доби відбили 26 атак біля Авдіївки та 11 атак біля Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар'їнському напрямку відбили 16 атак біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки в Донецькій області.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках ворог не проводив наступальних дій.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують тримати свої позиції та відбивати штурми військ окупантів. Незважаючи на значні втрати, ворог не здається і намагається вигнати нас з позицій. Протягом минулої доби ворог здійснив 15 безуспішних штурмових атак.

Знищення ворожих сил

Українські воїни проводять активні операції, завдаючи ворогу втрат в живій силі та техніці.

Авіація Сил оборони вдарила по 11 районах, де зосереджено військових осіб, озброєння та техніка, а також по двох зенітно-ракетних комплексах ворога.

Ракетні війська завдали ударів по району зосередження озброєння та техніки, двом складам боєприпасів, дев'яти артилерійським засобам та радіолокаційній станції противника.

За даними американського Інституту вивчення війни, на багатьох ділянках фронту тривають позиційні бої. Українські сили відновили раніше втрачені позиції близько на 3 кілометри на північний захід від Горлівки.