Окупанти продовжують штурмувати плацдарми на лівобережжі Дніпра – Генштаб

Триває шістсот сімдесят перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник активно використовує авіацію та квадрокоптери, штурмує з підтримкою бронетехніки і збільшив кількість артилерійських обстрілів. Є загиблі і поранені серед цивільного населення, а також руйнування житлових будинків та інфраструктури. Обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулися 59 бойових зіткнень. Ворог завдав п'ять ракетних та 21 авіаційний удар, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін. Українські підрозділи спостерігають активність збройних сил Білорусі в прикордонних районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність, здійснює диверсійну діяльність та обстріляє населені пункти. Є авіаційні удари і артилерійські обстріли в різних областях.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили атаки ворога та піддалися обстрілам у декількох населених пунктах.

На Лиманському напрямку сили оборони зупинили ворога, відбивши атаки та завдаючи вогневих ударів.

На Бахмутському напрямку ворог спробував атакувати позиції українських військ, проте був відбитий.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили численні атаки ворога і завдали поразок.

На Мар'їнському напрямку сили оборони стримують противника, наносять вогневі удари по атакуючим силам.

На Шахтарському напрямку війська РФ обстрілюють декілька населених пунктів противника.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили атаки ворога й продовжують тримати свої позиції.

На Херсонському напрямку противник обстрілює кілька населених пунктів у Херсонській області.

Несмотря на ворожі атаки, українські сили тримають оборону і завдають значних втрат противнику. Також проведені успішні удари з повітря та ракетних систем проти ворожих сил і об'єктів. Наші підрозділи продовжують тримати позиції і відстоювати нашу землю.

Відзначається, що після збиття російських винищувачів, ворожі літаки не застосовують керовані авіабомби.