Окупанти просунулися в районі Кремінної: аналіз ISW

Загарбники просунулися на південь від Кремінної, та увійшли на околиці Сіверного, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Наступ українських сил

Російські війська нещодавно просунулися на південь від Кремінної під час продовження боїв уздовж лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна 26 лютого. Геолокаційні кадри показують, що окупанти недавно просунулися на схід від Білогорівки (на південь від Кремінної).

Битви тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та Іванівки; на південний схід від Куп'янська біля Табаївки; на захід від Кремінної біля Тернів; і на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Війська РФ також незначно просунулися на захід від Бахмута 26 лютого. Геолокаційні кадри показують, що загарбники незначно просунулися на північний схід від Іванівського (на захід від Бахмута).

Воєнкори тверджують, що нибито війська РФ просуваються до центру Іванівського зі сходу та продовжують бої на околиці населеного пункту. Частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) відтіснили ЗСУ від їхніх позицій у лісовій зоні на північний захід від Іванівського.

Битви також тривали на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки та на південь від Бахмута в районі Південного.

Російські війська захопили селище Ласточкине на захід від Авдіївки, станом на 26 лютого після того, як ЗСУ відступили з цього району.

Битви тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки, Степового та Бердичіва, на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Стверджується, що російським військам вдалося зосередити чисельність на Авдіївському напрямку шляхом поступового перекидання елементів з'єднань з напрямку Лиману в бік Авдіївки. Також зазначається, що російські війська провели кампанію з дезінформації, стверджуючи, що їхні сили передислокуються на південь України. Хоча вони мали достатньо сил і засобів для захоплення Авдіївки, вони не змогли досягти оперативної ранковості, що призвело до того, що вони не змогли захопити Авдіївку в жовтні та листопаді 2023 року.

26 лютого битви тривали на захід і південний захід від Донецька, але змін на лінії фронту не було.

Битви тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

26 лютого тривали битви на заході Донецької та сході Запорізької областей, але змін на полі бою не було. Битви точилися біля Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки), Гуляйполя та Марфополя (безпосередньо на південний схід від Гуляйполя).

26 лютого битви тривали поблизу Роботиного на заході Запорізької області, але на лінії фронту змін не відбулося. Ситуація біля Вербового (на схід від Роботиного) спокійна. Битва ведеться в районі Роботиного, де російські війська борються без підтримки артилерії та засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

26 лютого тривали битви на східному березі Херсонської області, зокрема під Кринками.

Російська армія продовжує спроби наступальних дій в напрямку населеного пункту Орлівка в Донецькій області, але без успіху.