Окупанти зменшили кількість атак на деяких напрямках – Генштаб

Учора, 777-й день, Росія тривало воювала проти України. Протягом цього часу відбулося 47 бойових зіткнень. За цей час противник випустив 6 ракетних та 65 авіаційних ударів, провів 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Обстановка без змін. Немає ознак наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник зберігає свою військову присутність на прикордонних районах, проводить диверсійні та розвідувальні дії, обстрілює населені пункти з території РФ та нарощує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Окрім того, ворог провів авіаційні удари в районах населених пунктів Дергачі, Липці та Вовчанськ Харківської області. Артилерійські та мінометні обстріли отримали близько 20 населених пунктів, включаючи Янжулівку, Бучки та Костобобрів Чернігівської області, а також Голубівку, Вільну Слободу та Ходіне Сумської області.

На Куп'янському напрямку

Ворог не здійснював наступних атак. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Курилівка та Кругляківка Харківської області. Близько 15 населених пунктів опинились під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Синьківку, Петропавлівку та Степову Новоселівку Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші війська відбили три атаки в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог спробував прорвати оборону. Також противник провів авіаційний удар в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Більше 10 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Невське Луганської області та Терниця, Ямполівка, Торське та Зарічне Донецької області.

На Бахмутському напрямку

Наші війська відбили 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Виїмка, Роздолівка, Часів Яр та Кліщіївка Донецької області, де ворог, з підтримкою авіації, намагався покращити своє тактичне положення. Противник також провів авіаційні удари в районах населених пунктів Спірне, Верхньокам'янське та Іванівка Донецької області. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Григорівку, Богданівку, Калинівку та Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Наші воїни відбили дві атаки в районах населених пунктів Уманське та Первомайське Донецької області, де ворог спробував вибити наші підрозділи з займаних рубежів. В районах населених пунктів Олександропіль, Семенівка, Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області були проведені авіаційні удари. Більше 10 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, зокрема Новокалинове, Новобахмутівка та Семенівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка, де ворог, з підтримкою авіації, 14 разів намагався прорвати оборону. Противник також випустив авіаційні удари в районах населених пунктів Костянтинівка, Вугледар та Урожайне Донецької області. Більше 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Георгіївку, Парасковіївку, Костянтинівку та Вугледар Донецької області.

На Оріхівському напрямку

Ворог провів одну атаку на позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області. Також були здійснені авіаційні удари в районах населених пунктів Мала Токмачка та Роботине Запорізької області. Більше 20 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, включаючи Малинівку, Білогір'я, Новоданилівку та Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Ворог не припиняє намагатись вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби було здійснено 5 атак на позиції наших військ в районі Кринок Херсонської області. Понад 15 населених пунктів отримали артилерійські та мінометні обстріли, включаючи Берислав, Іванівку та Новотягинку Херсонської області.

Протягом доби авіація Сил оборони нанесла удари по одному району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному зенітно-ракетному комплексу, одній артилерійській системі та одній станції РЕБ противника.

Підрозділи ракетних військ нанесли удари по восьми районах зосередження особового складу та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Нагадаємо, що Україна розробила план нового контрнаступу, проте для його реалізації необхідна наявність зброї.

За словами президента Володимира Зеленського, великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року був приречений від самого початку.

Німеччина надіслала Україні нову військову допомогу, включаючи артилерійські боєприпаси, зброю та безпілотн