Олімпіада-2024: у Франції заарештували росіянина, який готував акти дестабілізації

Заарештований росіянин на Олімпіаді-2024
Заарештований росіянин на Олімпіаді-2024

Французька поліція затримала громадянина Росії, якого підозрюють у плануванні актів "дестабілізації" під час Олімпійських ігор в Парижі.

За інформацією france24, затриманого, 36-річного чоловіка, почали розслідування за підозрою в "організації заходів, які можуть призвести до дестабілізації під час Олімпійських ігор".

Прокуратура розпочала розслідування щодо "передачі розвідданих іноземній державі з метою розпалювання ворожнечі у Франції". За такий злочин передбачено до 30 років ув'язнення.

Під час обшуку в будинку підозрюваного було виявлено докази планів, але подробиці змови не надавалися. Прокуратура заявила, що вона не мала терористичного характеру, і антитерористична прокуратура не стежить за цією справою.

Влада провела розслідування щодо понад мільйона осіб, включаючи спортсменів, тренерів, журналістів, волонтерів, охоронців і навіть місцевих жителів поруч з місцями проведення Олімпіади.

Загалом 4360 осіб було відмовлено в доступі до Олімпіади, а 880 були заборонені участі через підозри в іноземному втручанні.

Джерело: Еспресо

Читайте також